Malins Mat

inspiration

Nämen hallå där herr Kantarell!

Svamp

 

Tog en promenad ”bort i Enebacken” eller i det här fallet en sväng bakom vedbon på landet. Där bredde de ut sig. Små fina gula solar som bara väntade på att jag skulle plocka. Enda tydliga fördelen med denna sommarens eviga regnande.

Svamp innehåller visserligen mest vatten men när det ångat bort återstår bra protein, fibrer, flera mineraler och B-vitamin.

Nu ska de stekas i smör och läggas på rostat bröd.

Sant som dom säger;

Gratis är gott – jättegott!

 

Jordgubbsboost – finaste frosseriet

Passa på!

 

Jordgubbar är nog världens bästa råvara! Packad med antioxidanter, folater och vitaminer och dessutom med smak av solsken.

Passar på att köpa så mycket jag orkar under säsongen som verkar blivit extra lång och härlig just i år. Helst vill jag äta dem solvarma utan att skölja, då smakar de mest. Men är de grusiga behöver de en snabbdusch och sedan lufttorka.

Serveras gärna gubbarna med glass, eller vispgrädde, eller ovispad grädde, eller i filen, eller doppade i choklad, eller i en sallad med avokado, eller blandade med blåbär och hallon på en pavlova, eller med en klick yoghurt och lemoncurd, eller i smothien, eller kanske skivade i en drink, bara för att ta några exempel…

IMG_9280

IMG_7570